Mrkev jako přírodní lék proti rakovině. Zařaďte ji do svého jídelníčku

Mrkev je zdravá zelenina plná blahodárných účinků. Právem patří mezi nejpoužívanější zeleninu na světě. Kromě zdravotních účinků, má její konzumace i silný vliv na krásu. Je mnoho důvodů, proč bychom se jí neměli vyhýbat a zařadit ji do svého jídelníčku.

Přírodní lékárnička

Mrkev je velmi bohatá na vitaminy skupiny A, B, C, D, E, K. Minerály jako hořčík, měď, vápník, draslík, železo a samozřejmě vlákninu. V lidovém léčitelství se jedná o hojně využívanou surovinu. Obsahuje mnoho antioxidantů, které ničí viry v těle a podporuje imunitní systém. Vitamin C nás chrání před bakteriemi, které se právě v tomto počasí hojně vyskytují. Díky jeho složení se jedná kolikrát o lepší a levnější variantu než mnoho jiných doplňků. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi, posiluje činnost srdce a chrání srdce před rizikem infarktu. Díky vysokému zdroji vlákniny podporuje trávicí systém a pozitivně působí proti zácpě.

Protirakovinné účinky

Nedílná složka mrkve beta-karoten, dokáže bránit vzniku rakoviny a je to účinná prevence. Lidé, kteří denně jedí mrkev, podstatně snižují riziko vzniku rakoviny. Zároveň je záchranou pro bývalé kuřáky. Je dokázáno, že kuřáci, kteří měli v těle dostatek beta-karotenu, měli nižší riziko vzniku rakoviny plic.

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na